Puuvillamatot

Puuvillamatoissa yhdistyvät kauniilla tavalla perinteet ja kodikkuus. Räsymatto mummolan narisevalla lattialla,  balihenkinen rennon boheemi puuvillamatto tai skandinaavisen pelkistetty matto ovat kaikki nyt yhtä ajankohtaisia ja trendikkäitä. Valitse mieluisin vaihtoehto, romanttiseen, perinteiseen tai moderniin sisustukseen.

Valikoimastamme löydät laajan valikoiman eri kokoisia ja värisiä puuvillamattoja, joten voit löytää juuri sinun tilaasi sopivan vaihtoehdon. Halusitpa sitten piristää tilaa raikkailla väreillä tai luoda rauhallisen tunnelman neutraaleilla sävyillä, meiltä löydät varmasti etsimäsi.

Olitpa sitten sisustamassa olohuonetta, makuuhuonetta, lastenhuonetta tai vaikka eteistä, puuvillainen matto on aina tyylikäs ja käytännöllinen valinta. Tutustu valikoimaamme ja löydä juuri sinulle sopiva puuvillamatto, joka täydentää kotisi ilmettä ja tekee siitä entistä viihtyisämmän ja persoonallisemman!

Tuotekategoriat

Värin mukaan

Koon mukaan

SUODATA

Näytetään tulokset 1–50 / 54

Yleistä puuvillamatoista

Puuvillamatto on kaunis, kodikas ja perinteinen. Värikäs räsymatto mummolan narisevalla lattialla, moderni boho tyylinen puuvillamatto, tyylikäs valkoinen puuvillamatto ovat kaikki nyt yhtä ajankohtaisia ja trendikkäitä. Valitse mieluisin vaihtoehto, joko perinteiseen tai moderniin sisustukseen. Puuvillamatto sopii kodin jokaiseen tilaan eteisestä makuuhuoneeseen.

Matto valikoimamme löytyy monipuolisesti värivaihtoehtoja, kuten keltaisia, vihreitä, luonnonvalkoisia ja harmaita puuvillamattoja. Skandinaaviseen sisustukseen myydyimpiä mattojamma ovat kotimainen puuvillamatto Saima sekä Lumme puuvillamatto. Useita koko vaihtoehtoja saatavilla puuvilla mattoihin. Kokeile isoa mattoa 200x300 cm keittiössä ruokapödän alla tai löydä puuvillamatoista olohuoneen matto.

Hoito-ohjeet puuvillamatoille

Puuvillamatto on aina helppo valinta, sillä ne ovat vesipestäviä ja kestävät hyvin kulutusta. Monet valikoimamme puuvillamatot ovat myös molemmin puolin pidettäviä. Suosittelemme suojaamaan puuvillamatot tekstiili- tai mattosuoja-aineella, jolloin vesi ja tahrat ovat helppo pyyhkiä pois matosta heti tuoreeltaan. 

Vinkit puuvillamaton tahrojen poistoon! 

 1. Poista tahrat matosta tuoreeltaan
 2. Pyyhi tahrat kostella liinalla
 3. Älä käytä liikaa vettä, jotta tahra ei leviä
 4. Usein tahranpoiston jälkeen joutuu pesemään koko maton, koska tahra-alue jää helposti näkyviin etenkin vaaleissa matoissa.

Vinkit puuvillamaton pesuun!

 • Puuvillamatto on helppo pestä myös kotona.
 • Pese puuvillamatto haalealla max. 30 vedellä tasossa
 • Kastele matto huolellisesti. Vältä liotusta etenkin värikkäissä matoissa 
 • Liuota pesuaine aina ensin veteen. Levitä pesuaineliuos märälle matolle
 • Käytä pehmeää harjaa ja harjaa aina kuteen suuntaisesti. Huom! nukkapintaisia puuvillamattoja ei saa harjata. 
 • Huuhtele matto huolellisesti, ettei mattoon jää värjäymiä pesuaineesta. Ole erityisen huolellinen vaaleiden puuvillamattojen huuhtelussa.
 • Kuosittele matto kosteana. Pöyhi nukkapintaisten mattojen pinta hellävaraisesti. 
 • Kuivata matto tasossa auringolta suojattuna. Tangolla kuivattaessa mattoon voi tulla venymiä ja valumajälkiä huuhteluvedestä.  

Alkuun etenkin puuvillanukkamatoista voi irrota pölyä. Käytössä maton pinta tiivistyy ja pölyäminen vähenee. Tiivispintaiset puuvillamatot eivät pölyä, joten ne sopivat usein myös allegiselle. Imuroi mattoa säännöllisesti sileällä mattosuulakkeella kuteen tai nukan suuntaisesti välttäen turhaa hankausta. Emme suosittele tampparin tai robotti-imurin käyttöä, sillä harjamekanismi voi vahingoittaa mattoa. Vältä maton voimakasta puistelua ja tamppaamista. Kantattujen puuvillamattojen päärme voi aueta puistelussa, jolloin matto voi lähteä purkaantumaan. Usein tuuletus ja harjaus riittävät.

Huomioitavaa maton ostossa

Tiiviisti pakatut mattomme matkaavat meille pitkän matkan, joten uusi paketista avattu matto saattaa tuoksua alkuuun voimakkaasti. Tuoksu hälvenee normaalissa huoneilmassa tai tuulettamalla mattoa kuivalla säällä. Kosteus voi voimistaa tuoksua. 

Kaipaatko apua puuvillamaton valintaan? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme arkisin klo 8-16 (050 566 9644) tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ihankotona.fi niin vastaamme mielellämme kysymyksiin ja olemme apuna oikean maton valinnassa.  

Mattojen maksu onnistuu kätevästi myös osamaksulla. Toimitamme puuvillamatot jopa kotiovelle saakka. 

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00