Kotini matot

Talvi ajaa ihmiset sisätiloihin ja mielikuva lämpimästä ja kodikkaasta pesästä saa sisustajan intoni jälleen palaamaan. Skandinaavinen kesäkoti on väistynyt ja kevyiden ja raikkaiden materiaalien tilalla on mausteisempia sävyjä ja muhkeampia materiaaleja. Koska olen värien kanssa tekemisissä päivittäin, on minulla kotona värien suhteen kuitenkin hyvin maltillinen linja.

Olohuoneen sohvaryhmän yhteydessä, paraatipaikalla, on villamatto, jonka lämpö tuntuu mukavalta jalan alla. Väri on valittu turvallisesti sopimaan muuhun sisustukseen, ehkä jopa tylsästi, mutta ainahan voi tarvittaessa hullutella yksityiskohdilla. Neutraalin maton kanssa olen yhdistänyt röykkiöittäin sisustustyynyjä, erilaisilla pinnoilla ja sävyillä. Näin sisustukseen tulee sopivasti runsautta ja yksityiskohtia. Pikkupöytiä olen ripotellut pari myös olohuoneeseen, jotta käden ulottuvilla olisi aina laskutilaa.

Koska näyttävä sisääntulo muistetaan, olen valinnut eteisen matot rohkeammin. Toki ajatuksen takana on ollut myös arki ja käytännölliyys, kuviollisessa matossa kaikki ulkoa tuleva hiekka ja kura ei näy. Toki kannattaa myös muistaa, että tilaan, jota silmä ei näe koko ajan, voi maton väreillä ja kuoseilla hullutella vapaammin. Eteiseen olen sijoittanut myös pienen pyöreän pöydän, jotta sisään tultaessa olisi heti paikka mihin tiputtaa avaimet ja kännykkä.

Makuuhuoneeseen olen valinnut maton välittämättä helppohoitoisuudesta, eli sinne on valikoitunut matto pelkästään kauneuden perusteella. Pehmeä matto tuntuu mukavalta sängystä noustessa ja antaa huoneelle sopivasti utuisen tunnelman.

Kodin sisustus vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja nyt lähestyvä joulu antaa tietysti oman mausteensa sisustukseen. Pienikin ripaus joulua antaa kodille lämpimän ilmeen ottaa vastaan talven juhlan.

Terkuin Marjo

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00