Vinkit puuvillamaton pesuun

Me olemme matonpesijäkansaa. Vesipestävyys onkin tärkeä maton valintaan vaikuttava tekijä. Mutta mikä onkaan parempaa, kuin puhtaalta kesältä tuoksuva matto. Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi maton pesussa kannattaa kuitenkin ottaa muutama seikka huomioon. Ja muista, että matto kannattaa pestä vain tarvittaessa, näin säästät mattoa ja luontoa.

Tässä viisi vinkkiä kesäisen ohjelmanumeron onnistumiseen:

🌸 Imuroi matto hyvin ennen pesua. Voit pestä maton esimerkiksi terassilla tai nurmikolle levitetyn puhtaan muovin päällä. Kastele matto huolellisesti haalealla vedellä.

🌸 Liuota pesuaine aina ensin veteen ja levitä vasta sitten matolle, näin ehkäiset pesuaineesta mahdollisesti aiheutuvat värjäytymät. Käytä puuvillalle sopivaa pesuainetta.

🌸 Harjaa pehmeällä harjalla kuteen suuntaisesti. Varrellinen harja säästää selkää.

🌸 Huuhtele huolellisesti, kunnes vesi on kirkasta. Etenkin vaaleat puuvillamatot kannattaa huuhdella hyvin, jotta pesuainejäämät eivät värjää mattoa.

🌸 Kuivata mielellään tasossa, auringolta suojassa. Älä laita painavaa mattoa tangolle roikkumaan, matto voi venyä ja menettää muotonsa. Raidalliset matot kannattaa kuivattaa raitojen suuntaisesti, jotta matosta mahdollisesti irtoava väri ei värjää raitoja. Huomioi, että etenkin puuvillamatot voivat kutistua pesussa, venytä kantit kosteana muotoonsa.

🍓Ja tärkein: Muista ottaa mattolaiturille eväät mukaan!

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00