Eteisen sisustus

Eteinen on kodin haastavimpia tiloja. Kuljetaan sisälle ja ulos. Pukeudutaan ja riisuunnutaan. Toivotetaan tervetulleeksi ja hyvästellään. Eteinen antaa vihjeitä kodin tyylistä, värimaailmasta, tunnelmasta ja tietysti itse asukkaista. Ei siis olekaan aivan sama miten eteisen sisustus on suunniteltu.

Eteisissä on yleensä paljon liikennettä, joten käytännöllisyys kannattaa ottaa huomioon. Arki helpottuu, kun kaikelle on paikkansa ja materiaaleissa on huomioitu käytön tuomat haasteet. Eteiseen tullaan usein suoraan ulkoa, joten kenkien mukana voi tulla hiekkaa, kiviä ja kuraa. Kynnysmatto onkin ensimmäinen asia, jolla kurakaaosta voidaan taltuttaa. Valitse oven eteen tai tuulikaappiin napakka ja rouhea kuramatto, joka pysäyttää kuran jo ovelle.

Kynnysmaton jälkeen voit valita maton jo hieman vapaammin, etenkin jos kengät on jätetty jo tuulikaappiin. Eteistiloihin erinomaisesti sopivat käytävämatot ovat helppohoitoisia, vesipestäviä ja pölyämättömiä. Käytöstä riippuen matto voi olla joko kumipohjainen tai ilman kumipohjaa. Kumipohjaiset matot pysyvät hyvin paikoillaan, mutta eivät ole paras vaihtoehto puu- parketti- ja vinyylilattioille. Kumipohjaisia mattoja ei myöskään suositella lattialämmitteisiin tiloihin.

Pohjaamattomat matot soveltuvat myös lattialämmitteisiin tiloihin. Jos matto tuntuu liukkaalta voi maton alle laittaa erillisen liukuesteen. Käytävämattojen imurointi on helppoa ja tahroja voi pyyhkiä myös paikallisesti. Voit valita eteiseen myös katseenkiinnittäjän, joka antaa vihjeitä kodin muusta sisustuksesta. Esimerkiksi itämainen villamatto voi olla hyvä vaihtoehto tuomaan mausteisuutta jo eteiseen.

Kun matot on saatu valittua, kannattaa huomiota kiinnittää myös muihin sisustusvalintoihin. Etenkin pienissä eteisissä voi olla tarvetta koreille, joihin saa upotettua esimerkiksi lapasia ja pipoja. Jos eteisessä ei ole vaatekaappeja, voi vaaterekki olla hyvä vaihtoehto vaatteiden säilytykseen. Pienet pöydät toimivat puolestaan kätevänä laskutilana avaimille ja muille pikkutavaroille.

Eteisen sisustus saa viimeistellyn ilmeen, kun lisäät seinälle esimerkiksi pienen hyllyn. Hyllylle voit tehdä kauniita esillepanoja esimerkiksi kynttilänjaloista ja ruukuista. Seinäkello voi olla kiireisinä aamuina käytännöllinen ja samalla kaunis elementti eteisen seinällä.

Käytännöllinen ja kaunis eteinen aiheuttaa ihastusta ja iloa aina kun astut sisään ovesta. Olet tullut kotiin.

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00