Kuinka valita oikean kokoinen matto?

Matto on yksi kodin tärkeimmistä sisustuselementeistä, mutta sen oikean koon valitseminen voi olla haastavaa. Monet meistä valitsevat usein liian pienen maton tilaan nähden, mikä voi vääristää tilan mittasuhteita. Tarpeeksi suuri matto tilassa kokoaa huonekaluja yhteen ja tekee tilasta rauhallisemman kokonaisuuden. Alla on muutamia vinkkejä, kuinka valita oikeankokoinen matto.

Eteinen

Kotimme eteiset ovat ensimmäisiä tiloja, jotka tervehtivät meitä päivittäin. Eteiset ovat paikkoja, joissa riisumme kengät, ripustamme takit ja jätämme arjen kiireet ulkopuolelle. Eteiset ansaitsevat erityisen huomion sisustuksen suunnittelussa, ja yksi avaintekijä on oikean kokoinen matto.

Kohta numero yksi: mittaa eteisesi. Tämä on ensimmäinen askel kohti oikean kokoisen maton valintaa. Pidä mielessä, että eteisen maton tulisi kattaa alue, jolla ihmiset seisovat ja riisuvat kengät. Mittaa leveys ja pituus huolellisesti. Liian kapea matto eteisen käytävällä saattaa olla epäkäytännöllinen. Kiinnitä siis huomiota maton pituuden lisäksi leveyteen.

Olohuone

Olohuoneessa maton oikea koko auttaa kokoamaan istuinryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Hyvä nyrkkisääntö on, että maton tulisi olla esimerkiksi sohvaa leveämpi. Voit asettaa maton joko sohvaryhmän eteen tai jonkin verran sen alle. Tärkeä vinkki on, että maton tulisi olla jonkin verran irti seinästä, jolloin lattia kehystää maton kauniisti ja tila tuntuu entistä avarammalta.

Ruokailutila

Ruokailuryhmän alle maton oikea koko on pöydän koko plus noin 60 cm jokaiselle tuolisivulle. Tämä antaa riittävästi tilaa tuolien liikuttamiseen pöydän ympärillä ilman, että ne kuluttavat maton reunaa. Oikean kokoisen maton käyttö ruokapöydän alla ei ainoastaan suojaa lattiaa, vaan luo myös visuaalisesti houkuttelevan kokonaisuuden.

Valmiiden mattojen koot eivät aina sovi täydellisesti ruokapöydän alle. Esimerkiksi neljän hengen pöydän alle voi olla vaikea löytää sopivaa valmismattoa. Kuuden hengen ruokapöydän alle sopii usein valmiskoko 200×290 cm. Mutta älä huoli, sillä verkkokauppamme tarjoaa helppohoitoista Nature-mattoa, jota voit tilata täysin omien mittojesi mukaan. Näin varmistat, että saat täsmälleen sopivan kokoisen maton ruokapöydän alle.

Kokonaisuudessaan maton koon valinta ei tarvitse olla pelottavaa. Muista ottaa huomioon huoneen koko, huonekalut ja niiden sijoittelu sekä oma visio siitä, miltä tila näyttäisi parhaimmalta. Kun valitset maton oikean koon, se voi olla kodin sisustuksen kruunu, joka tekee tilasta houkuttelevan ja viihtyisän. Kuinka valita oikeankokoinen matto selviää, usein myös kokeilemalla eri kokoisia mattoja tilassa.

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00