Toimituskulut 5.90€, yli 99€ ilman toimituskuluja. Myös osamaksut.

Kuinka valita oikean kokoinen matto?

Mattoa valitessa pohditaan yleensä, mikä on maton oikea koko. Moni valitsee useimmiten tilaan nähden liian pienen maton. Liian pieni matto vääristää mittasuhteita ja liian suuri tekee tilasta tunkkaisen. Alla muutama nyrkkisääntö oikean koon valintaan.

Olohuone

Olohuoneessa sopivan kokoinen matto kokoaa istuinryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Hyvä muistisääntö kokoa valitessa on, että maton tulisi olla esimerkiksi sohvaa leveämpi. Maton voi asettaa joko sohvaryhmän eteen tai jonkin verran sen alle. Maton olisi hyvä olla jonkin verran irti seinästä, jolloin lattia kehystää mattoa kauniisti.

Ruokailutila

Ruokailuryhmän alle oikea maton koko on pöydän koko + 60 cm jokaiselle tuolisivulle, jotta tuolin liikuttaminen ei kuluta ja nosta ylös maton reunaa. Oikean kokoinen matto ruokapöydän alla suojaa myös lattiaa.

Valmismattojen koot eivät aina istu ruokapöydän alle ja esimerkiksi neljän hengen pöydän alle on hankala löytää sopivaa mattoa. Kuuden hengen ruokapöydän alle käy usein valmiskoko 200×290 cm.

Verkkokauppamme helppohoitoista Pilke-mattoa on mahdollista tilata omien mittojen mukaan. Näin saat juuri sopivan kokoisen maton ruokapöydän alle.

Ruokapöydän alle sopivia mattoja

Jätä kommentti

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00