Lemmikkiperheen matonhoito

Jokaisessa lemmikkiperheessä varmasti välillä tuskaillaan kuran ja hiekan määrää, mikä etenkin näin syksyisin kulkeutuu lemmikin mukana sisälle. Lemmikkiperheen arkea helpottaa, kun kotiin valitaan mattoja, joiden puhtaanapito on helppoa ja vaivatonta.

Apua hiekkaa ja kuraa – miten niistä selvitään?

Sileäpintaiset ja napakat matot soveltuvat hyvin lemmikkiperheisiin, etenkin eteistiloihin, jotka muutenkin ovat kodin haastavimpia paikkoja puhtaanapidon kannalta. Tassujen mukana kulkeutunut kura on helppo imuroida ja likaahylkivä pinta ei ole pienistä kuratassuista moksiskaan. Vinkki: monesti helpointa on, kun annat kuran kuivahtaa ja imuroit kuivuneen hiekan pois matolta. Tarvittaessa voit lopuksi vielä pyyhkäistä maton pintaa kostealla liinalla.

Ainainen karvanlähtöaika

Hyvä imuri on jokaisen lemmikkiperheen paras apuri. Olipa lemmikin karva pitkää tai lyhyttä, joutuu kotona imuroimaan usein. Onneksi nykymateriaalit eivät ole sähköisiä, joten karvatkaan eivät tartu niin tiukasti mattoihin. Vinkki: pyyhi karvat pois kostutetulla keittiöhanskalla matoista ja muista tekstiileistä. Lisäksi lemmikin omalla harvalla kammalla voit hellävaraisesti kammata maton pintaa. Älä harjaa tai kampaa pehmeitä tai silmukkapintaisia nukkamattoja.

Hups, nyt tuli vahinko

Aina silloin tällöin lemmikille sattuu myös vahinkoja, tällöin tietysti kannattaa tahra pyyhkiä mahdollisimman pian pois. Käytä matolle sopivaa pesuainetta ja puhdista tahraa hellävaraisesti sisäänpäin pyyhkimällä ja ”huuhtele” tahra kostealla nukkaamattomalla liinalla, vältä kovaa hankausta. Tarvittaessa pese koko matto. Lemmikkiperheessä matot voi myös käsitellä tekstiilien suoja-aineilla puhtaanapitoa helpottamaan.

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00