Kesämökin sisustus

Pitkän talven jälkeen aurinko on paras mökkikuumeen herättäjä. Yhtä aikaa lumien sulamisen kanssa mietitään parasta hetkeä mökkikauden aloitukseen. Jo talvella on voitu pohtia mitä uutta mökille tarvitaan ja mitä sinne seuraavaksi hankitaan. Usein mökiltä toivotaan käytännöllisyyttä, helppoutta ja tiettyä rentoutta. Arjen täytyy sujua mutkattomasti ilman suurempia ponnisteluja. Kesämökin sisustus on usein kaupunkikodista kerättyjen esineiden ja asioiden iloinen kokoelma.

Kesämökin sisustus ja matot

Mökille tullaan viettämään aikaa ja rentoutumaan, toki mökillä myös halutaan puuhastella ja tehdä asioita, joita kaupunkikodissa ei välttämättä tule tehtyä. Väkeä voi olla välillä paljonkin ja sisälle ja ulos juostaan monta kertaa päivässä. Siksi kesämökin sisustus kannattaa harkita tarkkaan ja valita tuotteita, jotka ovat helppohoitoisia ja käytännöllisiä.

Imuria ei välttämättä ole, joten on kätevää jos matot voi tarpeen tullen vaikka lakaista tai käyttää helposti ulkona. Sileäpintaisista matoista roskat lähtee helposti ja tahrojakin voi pyyhkiä kostella liinalla. Perinteiset räsymatot ovat myös suosittu vaihtoehto mökille, ne tuovat kivan tunnelman ja ovat usein niin värikkäitä, että lika ja roskat eivät niissä näy. Villamatto on erittäin hyvä vaihtoehto erityisesti silloin kun mökkiä käytetään myös talvisin, villamatto tuntuu lämpimältä jalan alla ja se on helppo pitää puhtaana. Toki kannattaa valita villamattoonkin sellainen sävy, että se ei säikähdä vaikka kengät jäisivätkin riisumatta tai takasta tupsahtaisi nokea.

Kesämökin sisustus ja pienet yksityiskohdat

Vaikka kesämökillä on suorastaan lupa olla suurpiirteinen, on mökilläkin helpompaa, jos tavaroilla on oma paikkansa. Tilat ovat usein pienet ja säilytystilaa on rajoitetusti. Silloin kannattaa olla luova ja hankkia järjestyksen ylläpitoa helpottavia ratkaisuja. Korit ovat kätevä ja edullinen tapa piilottaa tavarat katseilta. Seinätilaa kannattaa hyödyntää ja laittaa seinille hyllyjä. Pienet ja helposti siirrettävät pikkupöydät ovat myös käteviä kesämökin sisustuksen yksityiskohtia. Voit tarvittaessa siirtää pikkupöydän vaikka terassille kahvihetkeä varten. Kalusteiden monikäyttöisyys on mökillä kiva lisä.

Kesämökin sisustus on helppo viimeistellä kauniilla yksityiskohdilla. Luonnosta poimitut kukat voi asetella pöydälle maljakkoon ja mökin oleskelunurkkauksen ilmettä voi pehmentää tyynyillä ja torkkupeitoilla. Torkkupeittoja kannattaa mökille hankkia vaikka useampia, niihin on mukava kääriytyä viileinä kesäiltoina.

Mökilläkin on kiva viettää aikaa, kun kaikki sujuu mutkattomasti. Valitse siis materiaalit jotka kestävät kesän huolettomia päiviä ja iloisia lomalaisia. Tärkeintä on kuitenkin keskittyä vapaa-aikaan ja rentoutumiseen kauniissa, mutta käytännöllisessä mökissä.

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00