Lemmikkiperheen käytännöllinen koti – näin valitset koiraperheen matot

Tiesittekö, että Suomessa on noin 700 000 koiraa? Ei siis ihme, että koiraperheen matot kiinnostavat myös meidän asiakkaitamme. Koiria löytyy myös Ihankotona-tiimin kodeista useampia. Koirien (ja muiden lemmikkien) kanssa eläminen tuo arkeen iloa ja rakkautta, mutta se voi tarkoittaa myös haasteita kodin sisustamiseen. Tutustutaan Ihankotonan Veran mattovalintoihin kodissa, jossa asuu kahden aikuisen lisäksi 8-vuotias Shetlanninlammaskoira Dani.

Mitä tulee huomioida lemmikkikodin sisustuksessa?

Jokainen lemmikinomistaja tunnistaa varmasti tilanteen, kun sisään kulkeutuu valtava määrä kuraa ja hiekkaa. Etenkin pitkäkarvaisten lemmikkien kanssa myös karvoja tuntuu löytyvän kaikkialta säännöllisestä imuroinnista huolimatta. Vahinkojakin saattaa silloin tällöin käydä. Koiranomistajien kanssa jutellessa tuntuu joskus siltä, että vahinko käy juuri sinne, mihin sitä vähiten toivoisi. Eli myös lemmikit pitävät niistä uusista ihanista matoista. Käytännöllisyyttä ajatellen on olemassa paremmin ja huonommin koiraperheeseen sopivia mattoja. Omat mattovalintani olen tehnyt kuitenkin ulkonäkö edellä, mutta käytännöllisyyden mielessä pitäen.

Omassa kodissa kiinnitän huomiota kestäviin materiaaleihin. Mattojen suunnittelu lähtee jo ulko-ovelta ja olenkin panostanut likaa ja hiekkaa tehokkaasti kerääviin kuramattoihin sekä oven ulkopuolella, että tuulikaapissa. Eteisessä on mittojen mukaan valmistettu Nature-matto, joka oikean kokoisena suojaa lattiaa, on kestävä ja tahrat on helppo puhdistaa pyyhkimällä.

Oleskelutiloissa puolestaan suosin tiivispintaisia luonnonmateriaaleja. Villamatot hylkivät luonnostaan likaa, jolloin tahrat eivät tartu mattoon vaan ne on helppo rapsuttaa pois maton pinnasta.  Puuvillamatot puolestaan on helppo tarvittaessa pestä itsekin. Ja kesällä puuvillamattojen pesussa on tietenkin oma tunnelmansa. Vaikka koiraperheen matot onkin valittu ulkonäön perusteella, pidän huolen siitä, että matot ovat tiivis- ja tasapintaisia, eli niissä ei ole esimerkiksi pitkiä, vaikeasti imuroitavia hapsuja.  

Matoissa suosin meleerattuja tai kuviollisia pintoja, jolloin tahrat eivät näy niin selvästi matossa. Värien puolesta valitsen ennemmin luonnollisen vaaleita tai murrettuja sävyjä kuin esimerkiksi täysin valkoista mattoa. Vauhdikkaan koiran kanssa suosittelen lämpimästi lisäämään mattojen alle lattiamateriaalille sopivat liukuesteet, jolloin matot pysyvät paikallaan rajumpienkin leikkien tiimellyksessä.

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että jos tärkein kriteeri on helppohoitoisuus niin käy lukemassa artikkelimme ”Onko koiran kestävää mattoa?”. Jos ajattelet kuten minä, niin koiraperheeseen voi valita mitä tahansa mattoja, kunhan niiden ylläpitoon on tarvittaessa valmis käyttämään hieman enemmän aikaa.

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00