Onko koiran kestävää mattoa?

Olisi varmaan liikaa luvattu, jos vastaisin tuohon vain kyllä. Mutta sen voin luvata, että on koiraperheeseen paremmin soveltuvia mattoja. Helppohoitoisia, vesipestäviä ja nopeasti kuivuvia, käytännöllisiä, arkea kestaviä mattoja, joilla koira saa nakertaa luuta, leikkiä, riehua ja pötkötellä.

Kuulun itsekin koiraperheeseen🐶. Käytäntö on kyllä opettanut, minkälaisia mattoja kannattaisi valita, mutta ainahan se ei mene niin, on myös mukava välillä tehdä valintoja vain kauneuden perusteella. Kannattaa myös ottaa huomioon, että kodin pehmein, ihanin ja kaunein matto voi olla sitä myös lemmikin mielestä.

Koiraperheen vaatimukset matoille toki vaihtelevat myös sen mukaan minkä ikäisiä ja kokoisia lemmikkejä perheessä pyörii. Pentukoiran aiheuttamat haasteet ovat luonnollisesti toiset kuin täysikasvuisen hännänheiluttajan. Kokemusta on kerääntynyt hapsunsyöjistä, kulmannakertajista, mattojen raahaajista ja tietysti myös niistä hups tilanteista.

Tässä vinkkejä lemmikinomistajan mattovalintoihin:

🐾Jos haluat päästä siivouksessa helpolla, valitse materiaaleja, jotka ovat helppohoitoisia. Säännöllisellä imuroinnilla saat pidettyä materiaalit perusraikkaina. Erityisesti keittiössä ja eteisessä on hyvä olla materiaaleja, joista voi kostealla liinalla pyyhkiä tassunjäljet pois. Sileäpintaiset matot soveltuvat hyvin kodin haastavimpiin paikkoihin ja helpottavat lemmikkiperheen siivouspäivää.

🐾Villamatot hylkivät luonnostaan likaa, joten ne ovat oiva valinta myös lemmikkiperheeseen. Valitse mahdollisimman lyhytnukkaisia tai tiivispintaisia mattoja, jolloin matto kestää paremmin myös innokkaan lemmikin touhuja. Myös sävyn valinnalla saat mattoon lisää käyttöikää, eli välttämättä koiraperheeseen ei kannata valita väripaletin vaaleinta sävyä. Marseillesaippua on hyvä apu tahranpoistossa ja talvella lumihankipesu raikastaa ja puhdistaa villamaton.

🐾Matoista on apua myös liukkaiden lattioiden kanssa. Liukastelevat koiran tassut saavat matoilla paremman pidon ja samalla matto suojaa myös lattiapintaa naarmuilta. Parhaiten paikoillaan pysyvät napakat ja kumipohjaiset matot, joita suositaan erityisesti eteistiloissa.

🐾Vesipestävät materiaalit pelastavat monelta harmilta ja kaikkein pörheimmät ja hienoimmat matot voi ottaa sivuun ainakin pentuajaksi. Valitse kuosillinen matto, jolloin pienet tahrat eivät heti paista silmään ja jos mahdollista pyyhi tahrat aina tuoreeltaan. Voit suojata mattoja suoja-aineilla, jolloin puhtaanapito on helpompaa ja vaivattomampaa.

Kuvan koira liittyy aiheeseen 😊

Jätä kommentti

Paytrailin tarjoamat maksutavat
Klarna. Kokeile ennen kuin maksat.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00