Pala piirakkaa per viikko pitää pepun pyöreänä! Tässä inspiraatiota leipomispuuhiin esimerkiksi viikonloppuksi.
2 1/2 dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
125 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
Sekoita sokerit ja kaakaojauhe keskenään. Lisää sokeriseokseen hieman jäähtynyt sulatettu voi, kananmunat ja vehnäjauhot. Sekoita ainekset nopeasti puuhaarukalla tai vispilällä sekaisin, ja lisää rouhitut suolapähkinät lopuksi mukaan. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Paista pyöreässä piirakkavuoassa tai muussa keskikokoisessa uunivuoassa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu. Koristele jäähtyneen brownien pinta tomusokerilla. Bromnie on koostumukseltaan hieman sitkeä ja tahmea.
Gluteenittoman brownien saat helposti, kun korvaat vehnäjauhot, vaalealla gluteenittomattomalla jauhoseoksella. Vältä turhaa sekoittamista. Huomaa, että gluteeniton brownie murustuu ja menee rikki herkemmin. Voit lisätä taikinaan hieman (noin 1 tl) psylliumia tuomaan sitkoa.
Brownien ohjetta on helppo muuttaa, pähkinäallerginen voi korvata pähkinät esim. vadelmilla tai muilla marjoilla, ja pähkinät voi jättää kokonaan poiskin.